In Opsterland kun je mooi fietsen en wandelen. Klik op een van onderstaande routes voor een uitgebreide routebeschrijving.

Heeft u ook een favoriete wandeling of fietstocht in deze omgeving? En vindt u het leuk om dit aan anderen door te geven? , dan maken wij er wat foto's bij en zetten de route op deze site.

 

Wijnjeterper Schar

wandelroute

Een wandeling van 5 kilometer door een natuurgebied met heide, bos en vennetjes.
U ontmoet er schapen, geiten en een heleboel vlinders.

naar wandelroute 'Wijnjeterper Schar' »


Rondom Sparjebird

wandelroute

Een rondwandeling van 10 kilometer vanuit Hemrik, langs de Compagnonsvaart en over kleine kronkelpaadjes door het vogelrijke Sparjebird. Onderweg ziet u Salomonszegel, dalkruid en paddestoelen.

naar wandelroute 'Rondom Sparjebird' »


Een fietstocht door Opsterland

fietsroute

Een fietstocht van ongeveer 55 kilometer door een afwisselend landschap met bossen, heide, weide, langs de Compagnonsvaart en het Koningsdiep.

naar fietsroute 'Een fietstocht door Opsterland' »


Dorpen fietsroutes

fietsroute

In 2007 was er binnen onze vereniging voor natuurbescherming een fietsenwerkgroep actief. Vanuit verschillende dorpen in de gemeente Opsterland heeft deze werkgroep enkele prachtige fietstochten uitgezet.

De routes hebben gemiddeld een lengte van ca. 25 km. Dit is ongeveer twee uur fietsen, als u het rustig aandoet.

De fietstochten bieden we u aan als een PDF bestand met een beschrijving van de tocht en een kaart. U kunt dit bestand op uw computer uitprinten en gelijk starten

naar fietsroute 'Dorpen fietsroutes' »