Welkom bij Natuurvereniging Geaflecht

Grote zaagbekken.
Grote zaagbekken.

De natuur, dat zijn wij zelf. We maken er deel van uit, of we het willen of niet. Wie de natuur verwoest, verwoest uiteindelijk zichzelf. Daarom is natuurbescherming eigenlijk zelfbescherming; ons gehele menselijk bestaan hangt immers af van een gezonde natuur.

We kunnen niet ongelimiteerd maar doorgaan met ons eigen nest te bevuilen. Op de duur moet dat leiden tot grote rampen.Overal ter wereld staat het voortbestaan van dieren, planten en hun leef- en groeiomgeving onder druk. Door menselijk eigenbelang en onverschilligheid wordt de natuur gemarginaliseerd.

Is het tij nog te keren? Alleen als mensen weer de waarde van de natuur leren inzien en beseffen dat we van diezelfde natuur afhankelijk zijn. Onze vereniging wil hieraan bijdragen door de natuur met haar vele facetten onder de aandacht te brengen. We hopen met deze website een beetje belangstelling te kunnen wekken voor al het mooie en onvervangbare waar we zo vaak achteloos aan voorbij gaan.

 

ACTUEEL

Storing

Door een vervelende hardnekkige storing is Geaflecht.nl een poosje niet bereikbaar geweest. Gelukkig is dit deels verholpen. Alleen de rubrieken 'nieuws' en 'activiteiten' zijn nog niet bereikbaar. Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om de problemen op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Als alternatief kunt u hier een PDF document downloaden met de activiteiten voor 2022 tot de problemen zijn opgelost.


CORONA MAATREGELEN

Helaas moeten we de de dia-lezing van Judith Bouma over het Fochtelooërveen op 25 januari aanstaande annuleren in verband met de coronamaatregelen. We hopen op een later tijdstip de lezing weer op te nemen in de activiteiten agenda.

 

Nieuw geplaatst op deze site:

Bosuil
Bosuil

29-11-2021 Artikel over de Raaf

10-11-2021. Artikel over de Ringmus

11-11-2021. Artikel over de Bosuil

9-12-2021. Artikel over de Brandgans

14-12-2021. PDF document met activiteiten 2022

12-01-2022 Artikel over de Visdief

 

Waarnemingen

Goudhaantje
Goudhaantje

Heeft u iets leuks of bijzonders gezien in de natuur? Wij stellen uw waarnemingen bijzonder op prijs! U kunt uw waarnemingen via geaflecht@gmail.com doorgeven. Liefst met een foto of filmpje, datum en plaats en bij voorkeur aanvullende informatie.

 

Van de bestuurstafel.

Wie zich wil inzetten voor de natuur en het landschap kan actief worden binnen Geaflecht.
Wij zoeken mensen voor uiteenlopende taken. Voor het letterlijke ‘handen uit de mouwen’ werk zoeken we mensen die bijvoorbeeld nestkasten willen ophangen en controleren, vlotjes willen maken voor de zwarte stern of het verenigingsblad Geafecht willen bezorgen in hun dorp of wijk.
Geaflecht heeft ook een aantal werkgroepen die zich richten op beleidsthema’s zoals: herstel biodiversiteit, groenbeheer gemeente, de energietransitie (komst zonnevelden en windmolens)
en de veenweideproblematiek. We willen de werkgroepen versterken met mensen die begaan zijn met (één van) deze thema’s en met ons willen meedenken, meelezen en wellicht mee-
schrijven. Wil je met ons meedoen, laat het ons weten via contact