Activiteiten

Ieder jaar organiseert Natuurvereniging Geaflecht verschillende activiteiten zoals excursies, werkdagen en bijeenkomsten. Op de werkdagen worden klussen onder handen genomen in bos- of heideterreinen die ten goede komen aan de leefomstandigheden van o.a amfibieën en reptielen zoals het verwijderen van houtopslag etc. De objecten bevinden zich doorgaans in Zuidoost Fryslân. Landschapsbeheer Fryslân levert het voor de werkzaamheden benodigde gereedschap. De lunch dient zelf te worden meegebracht maar voor soep wordt gezorgd. Degene die mee wil doen wordt aangeraden om van te voren te checken of de werkdag al dan niet doorgaat in verband met het weer of door onvoorziene omstandigheden. Het dragen van waterbestendig schoeisel wordt aanbevolen.

 

18 oktober 2020

Paddenstoelenexcursie

Na een aantal jaren van weinig paddenstoelen, door de droogte, lijkt dit jaar corona roet in het eten te gooien. Toch hebben we een datum geprikt voor een excursie, namelijk 18 oktober a.s. Als we dit zitten te schrijven, nemen het aantal besmettingen alweer drastisch toe, dat voorspelt weinig goeds voor de herfst, als we de geleerden mogen geloven. Op de website van de vereniging zullen we jullie op de hoogte houden of e.e.a. doorgang kan vinden.

De bedoeling is om dit jaar het Oude Bos in Wijnjewoude weer eens te bezoeken, een gebied welke rijk is aan paddenstoelen. We kunnen ons om 9.30 uur verzamelen bij de Sk‚ns te Gorredijk, vanwaar we richting Wijnjewoude rijden. We verzamelen ons om 10.00 uur op het parkeerterreintje aan het einde van de Finne, vlak voor het Oude Bos. (coŲrdinaten + 209.6 Ė 565.0).

Om niet voor verrassingen komen te staan en de corona maatregelen verantwoord op te kunnen volgen vragen we deze keer om je vooraf aan te melden bij Jet Hofstra: tel. 0516 462412/ 06 51977451 of via mail: jethofstra9@gmail.com

                                    Groetjes Immie en Marten Hunneman.

  • Datum: 18 oktober 2020
  • Waar: Het oude bos bij Wijnjewoude
  • Vertrek: Verzamelen bij de Sk‚ns te Gorredijk 9.30. Graag zoveel mogelijk met eigen ver voer
  • Kosten: Leden gratis. Niet leden 4 euro.